ГоловнаПолітика

Трамп відреагував на інтерв'ю Луценка американському виданню

Президент США процитував журналіста видання The Hill.

Трамп відреагував на інтерв'ю Луценка американському виданню
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп відреагував на статтю видання The Hill з інтерв'ю генпрокурора України Юрія Луценка.

У своєму Twitter Трамп процитував журналіста видання The Hill.

"Джон Соломон: у міру зникнення російської змови з'являється українська змова, щоб допомогти Клінтон", - написав Трамп у Twitter.

Під такою назвою вийшла колонка кореспондента Джона Соломона у виданні The Hill у середу, 20 березня.

"Чи намагалася Україна таємно допомогти Гілларі Клінтон виграти вибори 2016? Генеральний прокурор каже, що доказів достатньо, щоб почати розслідування", - так Джон Соломон представив свою статтю.

"Український генеральний прокурор повідомив в інтерв'ю, опублікованому в середу The Hill.TV, що він почав розслідування про те, що правозахисний апарат його країни навмисно здійснив витік фінансових документів протягом президентської кампанії 2016 тодішнього голови кампанії Трампа Пола Манафорта, сподіваючись змінити вибори на користь Гілларі Клінтон", - йдеться в колонці.

В інтерв'ю виданню The Hill Луценко заявив, що відкриває кримінальне провадження щодо можливих спроб українців втрутитися у вибори президента США 2016 року.

“Сьогодні ми почнемо кримінальне розслідування з цього приводу і дамо правову оцінку цій інформації", - сказав Луценко.

Генпрокурор перевіряє інформацію від нардепа про те, що директор НАБУ Артем Ситник намагався втрутитися у вибори в США на користь Гілларі Клінтон. За словами Луценка, народний депутат надав аудіозапис, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, обговорює це питання.

Також в інтерв'ю Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович під час їх першої зустрічі надала йому список осіб, проти яких не можна вести розслідування.

У Держдепартаменті назвали твердження Луценка "відвертою вигадкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram