ГоловнаПолітика

5 років тому було підписано політичну частину УА з ЄС, - Яценюк

Політик пишається досягненнями його урядів.

5 років тому було підписано політичну частину УА з ЄС, - Яценюк
Арсений Яценюк и Херман ван Ромпей при подписании СА с ЕС
Фото: nfront.org.ua

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк згадав, що п'ять років тому в цей день було підписано політичну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. "Це був історичний результат боротьби нашого народу за свободу та європейське майбутнє", - написав він у своєму Facebook.

"Це був перелом. Початок нової епохи. Точка нового відліку", - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що пишається здобутками обох урядів, які він очолював: "Наші дії у співпраці з суспільством і національними політиками принесли важливі результати".

До цих результатів, нагадав він, належать дія зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, безвізовий режим, енергетична незалежність від Росії: "До цих досягнень належать тисячі складних рішень, які вважав за доцільне приймати, щоб наш вибір став реальним".

"Так, нам сьогодні важко. Ми пережили і переживаємо складні випробування. Але ми досягнемо великої мети. Ми станемо членами ЄС і НАТО", - зауважив лідер "Народного фронту".

"Вірив у це п'ять років тому. Вірю в це зараз. І річ не тільки в мрії. Наше членство в ЄС і НАТО - це єдиний спосіб завершити війну і єдиний шлях до довгострокового миру та безпеки на європейському континенті. І ми переможемо", - написав Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram