ГоловнаПолітика

Луценко: ГПУ розслідує можливу співпрацю НАБУ зі штабом Клінтон під час виборів у США

ГПУ підозрює, що Ситник "зливав" інформацію про "чорну бухгалтерію" Януковича.

Луценко: ГПУ розслідує можливу співпрацю НАБУ зі штабом Клінтон під час виборів у США
Юрий Луценко
Фото: Facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно ймовірної співпраці директора НАБУ Артема Ситника з передвиборним штабом кандидата в президенти США Гілларі Клінтон 2016 року.

Про це в інтерв'ю The Hill заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні ми відкриваємо кримінальне розслідування з цього приводу і дамо правову оцінку цій інформації", - сказав він.

За словами Луценка, ГПУ підозрює, що Ситник "зливав" інформацію про "чорну бухгалтерію" екс-президента Віктора Януковича штабу Клінтон. Ці дані мали вдарити по рейтингу Дональда Трампа, оскільки в його команді працював Пол Манафорт - той раніше був консультантом Януковича.

Нагадаємо, раніше нардеп Борислав Розенблат заявив, що Ситник 2016 року працював на Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.

Зазначимо, що конфлікт Розенблата з НАБУ триває з 2016 року - з моменту, коли парламентарій став фігурантом "бурштинової" справи.

Видання ilovemyfreedom.org, де опубліковано матеріал про Ситника, вважається протрампівським і часто публікує матеріали, спрямовані проти Клінтон. Статтю про підігравання Ситника Клінтон на виборах ретвітнув і сам Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram