ГоловнаПолітика

Під українські санкції потрапили найбільші видавництва Росії

До переліку також потрапила ВДТРК і її представництво в Києві.

Під українські санкції потрапили найбільші видавництва Росії
Фото: facenews.ua

До санкційного списку України вперше потрапили найбільші видавництва Російської Федерації.

Про це йдеться на сайті президента.

Серед російських видавництв, які потрапили під обмежувальні заходи, - найбільша в Росії видавнича група "Ексмо - АСТ", видавництва "Пітер", "Яуза", "Віче" і "Центрполіграф", а також "Алгоритм" і "Книжковий світ" . У списку фігурують також онлайн-магазин "Лабіринт" і сервіс продажу електронних книг "ЛітРес". У документі також говориться, що українські інтернет-провайдери повинні будуть заблокувати доступ до сайту Ozon.ru.

Санкції введено на наступні три роки. Водночас, "у зв'язку з досягненням мети введення санкцій", за поданням СБУ скасовано обмежувальні заходи стосовно 8 юридичних осіб, більшість з яких припинила господарську діяльність.

До переліку також потрапила Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВДТРК) і її представництво в Києві.

20 березня Президент Петро Порошенко Указом № 82/2019 ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram