ГоловнаПолітика

Волкер сподівається, що після виборів в Україні Росія почне звільняти полонених

Через відмову звільнити українських моряків Захід ввів проти РФ додаткові індивідуальні санкції.

Волкер сподівається, що після виборів в Україні Росія почне звільняти полонених
Фото: 24 tv

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер висловив сподівання, що російська сторона почне звільняти українських заручників і полонених після виборів президента України.

Про це він сказав в кулуарах конференції "Підтримка вільного демократичного розвитку України", яка пройшла в середу у Конгресі США, повідомляє Укрінформ.

"Ми проводимо прямі дискусії з росіянами, так само як і наші європейські союзники", - відповів він на запитання про те, як Сполучені Штати можуть допомогти Україні в процесі звільнення заручників з російського полону.

Водночас Волкер акцентував увагу на українських моряках, яких Росія захопила в полон разом з трьома кораблями в листопаді минулого року.

"Представники Росії чітко заявили, що вони не звільнять моряків, яких вони заарештували, до того моменту, як пройдуть президентські вибори в Україні", - наголосив представник американського уряду. За його словами, той факт, що цих людей Росія тримає фактично в заручниках, засмучує і турбує.

"Ми, звичайно, сподіваємося, що щойно в Україні пройдуть президентські вибори, росіяни дійсно звільнять їх, за можливості, якнайшвидше", - зазначив Вокер. Він додав, що це також могло б створити можливості для подальшого діалогу з росіянами для врегулювання ситуації.

Нагадаємо, що відмова Росії звільнити українських моряків призвела до того, що західні країни ввели проти неї додаткові індивідуальні санкції.

Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй (УВКПЛ ООН) визнало, що заарештовані Росією українські моряки можуть вважатися військовополоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram