ГоловнаПолітика

ЦВК відмовила в реєстрації 24 росіян спостерігачами на виборах президента України

Всього зареєстровано 1820 офіційних спостерігачів від 15 міжнародних організацій та 12 країн.

ЦВК відмовила в реєстрації 24 росіян спостерігачами на виборах президента України
Фото: 112

Центральна виборча комісія зареєструвала 660 спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ і відмовила в реєстрації ще 24 із запропонованих організацією кандидатам в спостерігачі, які є громадянами Російської Федерації.

Про це повідомила прес-служба Центрвиборчкому у Фейсбуці.

"До комісії надійшло звернення БДІПЛ ОБСЄ разом з іншими документами про реєстрацію офіційних спостерігачів на чергових виборах президента України... Як вбачається з поданих анкет, ксерокопій паспортів осіб, яких пропонувалося зареєструвати офіційними спостерігачами від зазначеної організації, 24 людини із запропонованих 684 є громадянами Російської Федерації. Відповідно до вимог закону, вони не можуть бути офіційними спостерігачами. Відтак, Комісія відмовила зазначеній організації у реєстрації офіційними спостерігачами на чергових виборах президента України 24 осіб, які є громадянами РФ", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що також були зареєстровані ще 33 офіційних спостерігачі на виборах президента: 20 - від Комітету "За відкриту демократію", 5 - від Чехії, 2 - від Бельгії, 6 - від ГУАМ.

Так, Центрвиборчком вже зареєстрував 1820 офіційних спостерігачів від 15 міжнародних організацій та 12 іноземних держав.

Нагадаємо, в лютому Верховна Рада ухвалила законопроект, який забороняє громадянам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні.

Президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня. Вибори глави держави призначені на 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram