ГоловнаПолітика

​ДБР зареєструвало справу через розголошення Луценком даних про вбивство Гандзюк

Печерський суд задовольнив скаргу на бездіяльність слідчих і зобов'язав їх зареєструвати провадження.

​ДБР зареєструвало справу через розголошення Луценком даних про вбивство Гандзюк
Юрий Луценко
Фото: Facebook.com/LlutsenkoYuri

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження за фактом ймовірного розголошення генеральним прокурором Юрієм Луценком даних досудового розслідування у справі вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм у Фейсбуці.

Він нагадав, що 27 грудня 2018 року подав у ДБР заяву про вчинення Луценком кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 387 КК, а саме розголошення прокурором даних досудового розслідування, незалежно від того, чи брала ця особа безпосередню участь в оперативно-розшуковій діяльності, досудовому розслідуванні.

"Дані за заявою внесені не були, тому 4 січня я подав у Печерський суд скаргу на бездіяльність уповноважених осіб ДБР", - повідомив адвокат.

28 лютого Печерський райсуд Києва задовольнив скаргу Найєма на бездіяльність слідчих і зобов'язав останніх зареєструвати кримінальне провадження. Того самого дня суд скерував до ДБР копію цієї постанови із супровідним листом.

"Станом на ранок 19 березня провадження зареєстровано не було (нам дали таку інформацію по телефону). Ми подали заяву про злочин, передбачений ст. 382 КК, за невиконання рішення Печерського суду. Тільки сьогодні отримали інформацію про те, що позавчора ДБР все ж зареєструвало провадження", - додав Найєм.

Фото: facebook.com/MasiNayyem

Фото: facebook.com/MasiNayyem

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

3 грудня минулого року Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram