ГоловнаПолітика

"Укрзалізниця" показала проект реконструкції Вокзальної площі у Києві

Автомобілі потіснять на користь пішоходів.

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов показав попередній проект реконструкції Вокзальної площі, на якій розташовано Центральний залізничний вокзал Києва.

"Наше бачення таке: площу необхідно зробити зручнішою для пасажирів: розширити пішохідний простір, зони тротуарів і оптимізувати логістику з громадським транспортом. Ця робота стане першим важливим етапом", - написав Кравцов у фейсбуці.

Варіант реконструкції Вокзальної площі
Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg
Варіант реконструкції Вокзальної площі

Нинішній вигляд Вокзальної площі
Фото: Google maps
Нинішній вигляд Вокзальної площі

Наступний етап реконструкції передбачатиме об'єднання Центрального вокзалу з приміськими платформами в єдиний вокзальний комплекс і його інтеграцію в систему міського громадського транспорту, зокрема швидкісного трамвая.

Проект КМДА з реконструкції зараз на стадії експертизи, початок його реалізації заплановано на липень цього року.

"Київський вокзал повинен стати центральним об'єктом транспортної інфраструктури Києва. Ми повинні дати цілісне бачення його розвитку для Києва, киян і гостей міста. У київського вокзалу має бути нормальний громадський простір. Привокзальна площа повинна стати зручною для пасажирів. Це те, про що ми вже говорили з мером Києва Віталієм Кличком і що слід реалізувати якомога швидше", - заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, який разом із Кравцовим у середу побував на вокзалі.

Нагадаємо, 2018 року на Центральному вокзалі в Києві сталося 1200 злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram