ГоловнаПолітика

РНБО назвала умови для введення санкцій проти телеканалів "NewsOne" і "112 Україна"

Службі безпеки доручили завершити перевірку юросіб для введення санкцій.

РНБО назвала умови для введення санкцій проти телеканалів "NewsOne" і "112 Україна"
Заседание СНБО
Фото: пресс-служба президента

Рада національної безпеки і оборони доручила Службі безпеки завершити перевірку юридичних осіб для введення санкцій щодо телеканалів NewsOne і "112 Україна".

Про це повідомила прес-служба РНБО.

"Відповідно до ст. 1 і 5 Закону України "Про санкції", санкції застосовуються до юридичних осіб - резидентів України, виключно якщо вони причетні до здійснення терористичної діяльності. У зв'язку з цим РНБО доручив Службі безпеки завершити перевірку причетності до терористичної діяльності юридичних осіб, перелік яких наведено в додатку 1 Постанови Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року. Тому питання про застосування санкцій, ініційованих Верховною Радою, буде розглянуто після завершення такої перевірки", - йдеться в повідомленні.

У зазначеному додатку вказано перелік українських юросіб, які пов'язані з телеканалами NewsOne і "112 Україна".

Нагадаємо, у вересні минулого року петиція із закликом закрити канали "112 Україна" і NewsOne набрала 25 тис. підписів.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада внесла на розгляд РНБО пропозиції про застосування санкцій до цих телеканалів. Так, Рада ініціювала санкції проти телерадіокомпанії "112 Україна" і регіональних компаній, які ведуть мовлення з логотипом "112 Україна": "Аріадна ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "ТВ Вибір" і "Новий формат ТВ". Також санкції пропонують ввести відносно компанії "Новини 24 години", яка мовить під назвою NewsOne.

Пропонується просити РНБО ввести відносно телеканалів такі санкції, як блокування активів, анулювання ліцензій, заборона використання радіочастотного ресурсу України, а також запобігання виведенню капіталів за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram