ГоловнаПолітика

Холодницький доручив закрити всі справи про незаконне збагачення до 28 березня

Усього в НАБУ і САП було таких 65 справ.

Холодницький доручив закрити всі справи про незаконне збагачення до 28 березня
Назар Холодницкий
Фото: Макс Левин

Заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький розпорядився закрити всі кримінальні провадження про незаконне збагачення до 28 березня.

Про це він заявив на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради.

Холодницький зазначив, що чотири справи про незаконне збагачення вже у суді і будуть закриті на найближчих засіданнях. Зокрема, 3 квітня прокурори САП у суді заявлять про відмову від звинувачень на адресу міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

"Я поставив НАБУ і САП термін до 27 березня. Я не буду нічого приховувати, і 28 березня я опублікую список з усіма фігурантами, щодо яких розслідувалися справи (про незаконне збагачення). До цього часу ці провадження підпадають під безумовне закриття", - сказав Холодницький.

Він також зазначив, що усього в НАБУ і САП було 65 справ про незаконне збагачення.

Нагадаємо, 26 лютого Конституційний Суд скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

У грудні 2017 року 59 депутатів Ради попросили КС визнати неконституційним притягнення чиновників до кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Представником групи ініціаторів був депутат Павло Пинзеник ("Народний фронт"). Крім нього, серед ініціаторів значилися депутати Максим Поляков і Євген Дейдей (НФ), підозрювані в незаконному збагаченні й одержанні неправомірної вигоди. Стаття 368-2, що передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, була включена в КК 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram