ГоловнаПолітика

Оболонський суд відхилив скарги адвокатів Януковича

Суд може виправити помилки або одруківки, але не змістовну частину вироку.

Оболонський суд відхилив скарги адвокатів Януковича
Фото: РБК

Оболонський районний суд Києва відхилив скарги адвокатів екс-президента України Віктора Януковича, якого визнали винним у державній зраді. Про це пише TheБабель.

"Суд не має права змінювати зміст вироку, а тільки виправити помилки і описки. У поданих заявах порушуються питання суті вироку, а тому в задоволенні заяв захисника слід відмовити", - сказали судді.

Адвокат Олександр Байдик просив суд, щоб вони прибрали з вироку причину пом'якшувальної обставини - "вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації".

Також вони просили суд виключити з вироку посилання на відео з прес-конференції президента Росії Володимира Путіна, звернення глави окупованого Криму Сергія Аксьонова, запис перебування Петра Порошенка в Криму та інші ролики.

Адвокат просив виправити суму процесуальних витрат, яку зобов'язаний відшкодувати екс-президент, з 98 561 грн 20 коп. на 58 521 грн 20 коп.

Нагадаємо, Віктора Януковича визнали винним за двома статтями обвинувачення - держзрада та пособництво у веденні агресивної війни. За третьою статтею (сепаратизм) Янукович був виправданий. Проте екс-президента засуджено заочно до 13 років ув'язнення.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram