ГоловнаПолітика

Число підозрюваних у справі про розкрадання 15 га землі в Гатному зросло до дев'яти

Ділянки належали дослідному господарству Академії аграрних наук.

Число підозрюваних у справі про розкрадання 15 га землі в Гатному зросло до дев'яти

Кількість підозрюваних у справі про розкрадання 15 га землі в Гатному біля Києва зросла до дев'яти осіб.

На сайті НАБУ йдеться, що 19 березня підозру оголосили колишньому головному вченому секретарю Національної академії аграрних наук України та колишньому заступнику начальника Головного управління Держземагентства в Київській області.

14 березня статус підозрюваних отримали ще сім осіб: п'ять співробітників НААН і її підрозділів (серед них - колишній президент Академії, віце-президент, директор Інституту землеробства), колишній начальник управління у Головному управлінні Держземагентства у Київській області і співробітник СБУ, який був радником президії НААН.

Їм закидають заволодіння 138 земділянками загальною площею 13,2564 га на території Гатненської сільради біля Києва у 2013-2014 роках і замах на заволодіння ще шістьма ділянками на 0,581 га.

Ділянки були сформовані в результаті незаконного вилучення 15,12 га особливо цінної землі держпідприємства "Дослідне господарство Чабани", ринкова вартість якої склала 42,5 млн гривень.

Дії підозрюваних кваліфікували за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (крадіжка) і ч.3 ст.15, ч.5 ст.191 КК (замах на розкрадання). Деяким підозрюваним додатково закидають ч.1 ст.366 КК (службова фальсифікація).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram