ГоловнаПолітика

Омбудсмен РФ Москалькова вилетіла до Києва, щоб взяти участь у суді у справі Вишинського

Україна наполягала на синхронних візитах омбудсменів до ув'язнених, але цього не сталося.

Омбудсмен РФ Москалькова вилетіла до Києва, щоб взяти участь у суді у справі Вишинського
Фото: EPA/UPG

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова вилетіла до Києва, щоб бути присутньою на судовому засіданні у справі про держзраду редактора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського. Про це повідомляла прес-служба Москалькової.

"Уповноважений сьогодні вилітає до Києва, щоб завтра взяти участь у судовому засіданні у справі Кирила Вишинського і перевірити умови його утримання", - заявили прес-службі.

Разом з Москальковою до Києва вилітають керівники робочого апарату та секретаріату уповноваженого.

Вишинського етапують до Києва для участі в судовому засіданні 20 березня 2019 року в Верховному Суді, яке розпочнеться о 10:00.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року СБУ спільно з прокуратурою АР Крим викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіа-структур. Також було затримано керівника "РИА Новости-Україна" Кирила Вишинського. Під час обшуку в нього були виявлені російські державні нагороди та паспорт громадянина РФ. Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "Державна зрада".

Український омбудсмен Людмила Денісова впродовж двох років жодного разу не змогла відвідати українських політв'язнів у Росії - Павла Гриба, Станіслава Клиха, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, військовополонених моряків або інших ув'язнених - оскільки служба виконання покарань РФ не давала на це дозволу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram