ГоловнаПолітика

Тимошенко заявила, що з оточення Лазаренка намагаються витягнути на неї компромат

"Мене перевірили Янукович, Азаров, їхні "пшонки"... Вони не знайшли".

Тимошенко заявила, що з оточення Лазаренка намагаються витягнути на неї компромат
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Кандидат у президенти України Юлія Тимошенко заявила, що через Генпрокуратуру в США "намагаються ламати людей", щоб знайти компромат на неї.

Про це вона сказала в ефірі "Радіо Свобода".

"У США вони намагаються ламати людей, які навколо Лазаренка, ламати людей, які в цих справах задіяні, для того, щоб якийсь компромат про мене витягнути. Сам по собі цей факт просто брудний і принизливий. У той час, коли зараз, за даними якраз українських розслідувачів, мільярди "відмиваються" з оборонного бюджету України, вони хочуть сходити на 20 років назад і знайти на мене хоч якийсь компромат", - розповіла Тимошенко, коментуючи справу екс-прем'єра Павла Лазаренка, справу якого завершують слухати в США.

Водночас лідер "Батьківщини" підкреслила, що ні вона, ні компанії, які вона очолювала 20 років тому, не мають ніякого стосунку до Лазаренка.

"Їм нічого мені пред'явити. Тому що мене перевірили Янукович, Азаров, їхні "пшонки", вони наймали міжнародні детективні агентства для того, щоб знайти в моїх діях як прем'єр-міністра хоч одну копійку корупції та порушення закону. Вони не знайшли", - додала вона.

Як повідомляли, справа США проти Лазаренка про конфіскацію заморожених активів українського екс-прем'єра триває з 2004 року. Цей процес проходить окремо від справи, за якою Лазаренкові було винесено тюремний термін і великий штраф. Для того, щоб конфіскувати заморожені активи, уряд США має довести, що це саме ті гроші, які Лазаренко незаконно вивів свого часу з України. Оскільки це зробити складно, в тому числі, з урахуванням термінів процесу, сторони вирішили досягти мирової угоди.

У матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Граблі на ім'я Лазаренко" йшлося, що Україна може отримати $160 млн, конфіскованих у Лазаренка, якщо екс-прем'єр погодиться на угоду з США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram