ГоловнаПолітика

Україна попросила у США більше протитанкових систем, - Волкер

"Це можливо. Ми також маємо вивчити такі напрямки, як протиповітряна і берегова оборона".  

Україна попросила у США більше протитанкових систем, - Волкер
Курт Волкер
Фото: inforesist

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив про можливість продажу Україні додаткових протитанкових систем.

Про це він говорив на прес-конференції в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Частина цієї допомоги полягала в забезпеченні протитанкових систем з метою, якщо танки просунулися б далі по українській території, Україна повинна була б мати кращі можливості для свого захисту. Україна висловила зацікавленість в отриманні більшої кількості цих (систем). Це можливо. Ми також маємо вивчити такі напрямки, як протиповітряна оборона і берегова оборона", - сказав Волкер.

Він зазначив, що США також надавали Україні антиснайперські системи. Волкер наголосив, що йдеться про кошти, необхідні для сучасного самозахисту України та запобігання подальшій агресії.

"Ширше розуміння полягає в тому, що Сполучені Штати і надалі налаштовані допомагати Україні, в тому числі військово-морським силам. І ми також відкриті для іноземних військових продажів для України, якщо український уряд буде домагатися цього", - пояснив Волкер.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив продаж Україні американських протитанкових ракетних комплексів Javelin на $ 47 млн. У січні минулого року начальник Генштабу розпорядився підготувати ЗСУ до прийняття на озброєння "джавелінів". У квітні президент Петро Порошенко підтвердив прибуття Javelin в Україну.

У січні 2019 року президент розповів про "психологічний ефект" від Javelin на Донбасі. За його словами, щойно російські танкісти почули, що на цій ділянці фронту можуть бути Javelin, вони відмовилися обстрілювати українські позиції.

Згідно з підрахунками Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу (SIPRI), імпорт озброєнь в Україну 2018 року становив $ 50 млн.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram