ГоловнаПолітика

Тимошенко: необхідно створити міжнародний фонд відродження і розвитку Донбасу

Нардеп заявила про готовність країн брати участь у цьому.

Тимошенко: необхідно створити міжнародний фонд відродження і розвитку Донбасу
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає, що в Україні необхідно створити міжнародний фонд відродження і розвитку Донбасу, щоб відновити все те, що зруйновано, і налагодити життя переселенців. Про це нардеп заявила під час зустрічі з сім'ями переселенців у Святогорську Донецької області.

"Я не бачу зараз більш екстреного завдання, ніж забезпечити і мир, і відродження, і розвиток", - наголосила лідер "Батьківщини", піклуючись про долі сімей, які через війну змушені були покинути свої домівки.

За словами кандидата в президенти, країни-підписанти Будапештського меморандуму, які давали нам гарантії недоторканності наших кордонів в обмін на відмову України в 1994 році від третього за потужністю ядерного потенціалу світу, готові брати участь і готові створювати цей потужний фонд з розвитку Донбасу.

"Уже є домовленості. Країни розуміють, що допомога Донбасу потрібна. Я знаю настрої всіх лідерів країн-гарантів", - заявила Тимошенко.

Також вона вважає, що для повернення миру до України необхідно посадити за стіл переговорів президентів країн-підписантів Будапештського меморандуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram