ГоловнаПолітика

Столичний суд арештував позашляховик-хабар колишнього голови Полтавської ОДА Головка

Автомобіль вартістю 320 тис. був зареєстрований на іншу особу.

Столичний суд арештував позашляховик-хабар колишнього голови Полтавської ОДА Головка
Фото: adm-pl.gov.ua

Солом'янський районний суд Києва арештував елітний позашляховик Mercedes-Benz AMG G 63, переданий як хабар колишньому голові Полтавської обладміністрації Валерію Головку і фактично йому належний. Про це йдеться в матеріалах суду.

Детективи НАБУ встановили, що 16 листопада 2017 року полтавський бізнесмен придбав автомобіль Mercedes-Benz AMG G 63 за 120 тис. євро і зробив тюнінгових робіт на 170 тис. євро. Загальна вартість неправомірної вигоди, переданої Головкові у вигляді автомобіля, становить приблизно 320 тис. євро.

У клопотанні звинувачення зазначено, що Головко, побоюючись бути викритим правоохоронними органами у вимаганні коштів (шляхом придбання автомобіля), дав вказівку бізнесменові зареєструвати вказаний автомобіль на іншу особу.

Київський суд задовольнив клопотання НАБУ і наклав арешт на автомобіль Mercedes-Benz AMG G 63, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і ключ запалювання.

Нагадаємо, 16 березня Президент Петро Порошенко звільнив голову Полтавської державної обласної адміністрації Валерія Головка. Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрили кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабарів Головком і його першим заступником Андрієм Пєсоцьким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram