ГоловнаПолітика

Печерський суд скасував закриття справи щодо Ситника і Холодницького за розголошення даних досудового розслідування

Обставини справи в матеріалах суду не вказані.

Печерський суд скасував закриття справи щодо Ситника і Холодницького за розголошення даних досудового розслідування
Артем Сытник и Назар Холодницкий
Фото: YouTube

Печерський районний суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про закриття кримінального провадження щодо спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького і директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника за фактом розголошення даних досудового розслідування і втручання в діяльність державного діяча.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Рішення про закриття провадження ухвалив слідчий з особливо важливих справ Гронський у вересні 2018 року. Йшлося про кримінальне провадження від 18 січня 2017 року, за яким Холодницький, Ситник і троє детективів НАБУ підозрювалися в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 344 (втручання в діяльність держдіяча), ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 372 (притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності) і ч. 2 ст. 387 (розголошення даних досудового розслідування) Кримінального кодексу.

Також 12 березня суд зобов'язав повернути матеріали кримінального провадження в Головне слідче управління Генпрокуратури для продовження досудового розслідування. Обставини справи в матеріалах не вказані.

Нагадаємо, САП відкрила справу стосовно Ситника за фактом приховування інформації про причетність детективів НАБУ до корупції в оборонній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram