ГоловнаПолітика

Трамп ретвітнув статтю про підігравання Ситника Гілларі Клінтон на виборах 2016 року

Матеріал базується на звукозаписі, оприлюдненого нардепом Розенблатом.

Президент США Дональд Трамп ретвітнув посилання на статтю, опубліковану в ультраконсервативному виданні ilovemyfreedom.org, в якій говориться, що НАБУ та його керівник Артем Ситник нібито допомагали дискредитувати Пола Манафорта, одну з ключових фігур штабу Трампа на виборах 2016 року.

Фото: facebook.com/igor.lutsenko

Твіт опублікував колишній кандидат у Конгрес від Флориди Чак Каллесто. Матеріал побудований навколо звукозапису, що його раніше оприлюднив народний депутат Борислав Розенблат, де Ситник нібито говорить про свою допомогу штабу кандидата в президенти США Гілларі Клінтон у 2016 році.

"Я ж Гілларі допомагав ... У Трампа внутрішні питання домінують над зовнішніми, а Гілларі з тих політиків, які вигідні Америці та світу. Для нас це було б краще, але для американців краще те, що робить Трамп", - говорить на цьому запису людина з голосом, схожим на голос Ситника.

При цьому ilovemyfreedom.org посилається на "112 канал" як на джерело.

Нагадаємо, запис Розенблата з'явився ще 13 березня. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що за фактом можливого втручання Ситника в вибори президента США в 2016 році відкрито кримінальне провадження.

Борислав Розенблат є фігурантом кримінальної справи, яку НАБУ передало до суду в жовтні минулого року. Його і чотирьох підозрюваних звинувачують в отриманні хабара за реалізацію права законодавчої ініціативи (ч. 4 ст. 368 КК України) та зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Видання ilovemyfreedom.org, де опубліковано матеріал про Ситника, вважається протрампівським і часто публікує матеріали, спрямовані проти Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram