ГоловнаПолітика

"Азов" підтримав, але дистанціювався від акцій "Нацкорпусу"

Особовий склад полку не бере участі в "громадській діяльності наших побратимів".

"Азов" підтримав, але дистанціювався від акцій "Нацкорпусу"
Фото: president.gov.ua

Полк "Азов" підтримав, але дистанціювався від акцій "Національного корпусу", який вимагає заарештувати колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та його сина.

"Бійців «Азову» не оминули новини про те, що за нашими спинами чиновники розкрадають і знищують армію. Виконавці будь-яких антидержавних дій мають бути покарані - це абсолютна істина, якій немає альтернативи. Виходячи з цього, ми морально підтримували й надалі підтримуватимемо діяльність абсолютно всіх патріотичних організацій у тилу, які виступають проти державних зрадників"- ідеться в заяві прес-служби "Азову".

Водночас в "Азові" сказали, що особовий склад полку не бере участі в "громадській діяльності наших побратимів і не може нести за неї відповідальності".

Також прес-служба полку прокоментувала приїзд президента Петра Порошенка на його позиції.

На сайті підрозділу йдеться, що "президент уперше згадав про існування бойового підрозділу "Азов" за всі п'ять років війни".

"Нас не існувало, коли ми звільняли Маріуполь, нас не було в Іловайську, Мар'їнці, Широкиному, більше того, завдяки кампанії, що тривала проти нас усі ці роки, не існувало й нашої бойової діяльності після політичного рішення вивести підрозділ з передової, аж до початку цього року, коли присутність «Азову» на «нулі» стала офіційною і його вже неможливо було приховати", - заявили в "Азові".

Нагадаємо, що останні кілька тижнів в Україні активізувалися представники "Національного корпусу". Вони вимагають заарештувати близького соратника президента Петра Порошенка Олега Гладковського, звинувачуючи його в "мародерстві" на оборонних контрактах.

9 і 16 березня ці мітинги призвели до сутичок з поліцією в Києві, Черкасах та Полтаві.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram