ГоловнаПолітика

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про аудит "Укроборонпрому"

До перевірки концерну залучать міжнародних експертів.

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про аудит "Укроборонпрому"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Президент Петро Порошенко ввів у дію  рішення РНБО від 6 березня про реформування оборонно-промислового комплексу й підвищення прозорості державного оборонного замовлення.

Про це йдеться в указі №79/2019 від 15 березня.

Рішення РНБО передбачає аудит "Укроборонпрому" і підприємств, які до нього входять, із залученням міжнародних експертів. Він має бути проведений у місячний термін, результати перевірки мають бути публічними.

Також пропонується ввести до складу наглядової ради "Укроборонпром" представників держав-партнерів.

Кабінету міністрів пропонується створити новий центральний орган виконавчої влади, який отримає окремі функції з реалізації військово-промислової політики та візьме в управління "Укроборонпром".

Уряду також доручається розробити і внести до парламенту зміни до закону "Про державне оборонне замовлення", які підвищать прозорість держзакупівель у сфері оборони.

На розгляд парламенту також мають бути подані законопроекти про посилення відповідальності за зрив державного оборонного замовлення, корпоратизації підприємств "Укроборонпрому" і спрощення ввезення запчастин для ОПК.

РНБО також рекомендувала Генеральній прокуратурі, Службі безпеки України, Національному антикорупційному бюро, Державному бюро розслідувань провести перевірку та дати правову оцінку фактам журналістських розслідувань про корупцію в оборонній сфері.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram