ГоловнаПолітика

Яценюк застеріг від силового сценарію під час виборів

"Право на застосування сили має тільки держава".

Яценюк застеріг від силового сценарію під час виборів
Фото: Макс Требухов

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив про неприпустимість використання силового сценарію під час президентських виборів в Україні.

В ефірі ТРК "Україна" 15 березня Яценюк сказав таке: "Силовий сценарій неприпустимий. І міністр внутрішніх справ, і СБУ чітко заявили: право на застосування сили має тільки держава".

На запитання про ймовірність фальсифікацій виборів він відповів: "Є тільки одна організація, яка може визнати, що вибори проведені незаконно, - суд. Тому 38 з 39 кандидатів вже сьогодні повинні підготуватися до того, щоб вітати нового переможця".

"Всі кандидати повинні усвідомити свою відповідальність за чесність і прозорість виборів. Тому що чесні вибори - це майбутнє української європейської держави", - цитує лідера "Народного фронту" прес-служба партії.

Він висловив сподівання, що в Україні пройдуть чесні, легітимні, визнані президентські вибори.

"Я вірю в розум українського виборця. Я вірю в те, що кожна людина подумає, проаналізує, прийде і зробить правильний вибір", - додав Яценюк.

Нагадаємо, прес-секретар "Національних дружин" Ігор Вдовін раніше заявив, що спостерігачі на президентських виборах від руху можуть застосувати силу на виборчих дільницях у разі фальсифікацій.

Однак лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький в інтерв'ю LB.ua сказав, що "Нацдружини" не застосовуватимуть силу на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram