ГоловнаПолітика

​Яценюк: Путін спробує поставити під сумнів легітимність новообраного президента

"Це перше, з чим зіткнеться новий глава української держави".

​Яценюк: Путін спробує поставити під сумнів легітимність новообраного президента
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що Росія спробує поставити під сумнів легітимність новообраного президента.

Про це він сказав в ефірі ТРК "Україна".

"Путін сьогодні думає, як дестабілізувати ситуацію в Україні і поставити під питання легітимність новообраного Президента. Це перше, з чим зіткнеться новий глава української держави", - цитує Яценюка прес-служба "Народного фронту".

Він наголосив, що насамперед глава української держави має прийти "з чітким планом щодо повернення Донецька, Луганська та Автономної Республіки Крим".

"Відновлення територіальної цілісності української держави". "Це не тільки за Конституцією. Це за покликанням Президента. Це його функція і основне завдання сьогодні для кожного українця: безпека країни і відновлення наших кордонів", - сказав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що тривають дискусії, зокрема щодо необхідності роботи в рамках Будапештського меморандуму. Лідер "Народного фронту" нагадав, що в 2014 році, коли він був Главою уряду, Україна, США і Великобританія зажадали від Росії провести консультації щодо Будапештського меморандуму: "Росія відмовилися".

Так само Росія відмовляється виконувати Мінські домовленості, наголосив він. "Росія відмовляється виконувати рішення Ради безпеки ООН, за які вона проголосувала. Росія відмовляється забратися геть з України", - сказав екс-прем'єр.

Ще одне завдання Президента - національна безпека і оборона, наголосив Яценюк. "Російський агресор зупинений. Але чи зупинився Путін? Ні. І я не чую від кандидатів у президенти конкретної відповіді: як відновити територіальну цілісність; як повернути Донецьк, Луганськ і Крим. І третє - як зробити українські Збройні Сили такими, щоб вони не тільки протистояли Росії, а щоб вони не допустили подальшої агресії, щоб Україна реально стала членом НАТО", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram