ГоловнаПолітика

Суд в Італії допитав українського нацгвардійця Марківа

До десятого за рахунком засідання була прикута велика увага місцевих медіа.

Суд в Італії допитав українського нацгвардійця Марківа
Виталий Маркив
Фото: Радио Свобода

В Італії в суді присяжних міста Павія відбувся перехресний допит українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого підозрюють в причетності до вбивства італійського фоторепортера на Донбасі навесні 2014 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Протягом п'яти годин відповідаючи на питання прокурора і адвокатів, Марк детально розповів про своє місце розташування, бойове спорядження, завдання та обов'язки під час несення служби на горі Карачун в травні-червні 2014 року.

До десятого за рахунком засідання, яке відбулося 15 березня, була прикута велика увага місцевих медіа. Процес висвітлювали три державні телеканали, друковані видання та фоторепортери. Близько сотні людей спостерігали за ходом допиту.

Наступної п'ятниці, 22 березня, заплановано чергове засідання суду. На ньому заслухають свідків захисту, яких поки не оголосили.

29-річний нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії перебуває під вартою у в'язниці в Мілані. Його заарештовано 30 червня 2017 в аеропорту Болоньї. Український військовий відкидає всі звинувачення і заперечує свою причетність до загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова. Співробітники ЗМІ і перекладач потрапили під обстріл 24 травня 2014 року біля Слов'янська Донецької області.

ГПУ стверджує, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Нацгвардії тоді взагалі не було мінометів. Також в ГПУ нагадали, що в той час згадану територію не контролювала українська влада і Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram