ГоловнаПолітика

Доплати багатодітним сім'ям - важливе рішення в умовах демографічної кризи, - Унгурян

"Захист інституту сім'ї повинен бути одним із найвищих пріоритетів держави".

Доплати багатодітним сім'ям - важливе рішення в умовах демографічної кризи, - Унгурян
Фото: unn.com.ua

Рішення Кабінету Міністрів про виплату щомісячної грошової допомоги дітям віком до 6 років, які проживають у багатодітній родині, в розмірі прожиткового мінімуму - дуже важливе в умовах економічної та демографічної кризи, вважає координатор Національного сімейного руху України, народний депутат України Павло Унгурян.

Він нагадав, що прийняття державних програм, спрямованих на подолання демографічної кризи в Україні та здійснення активної сімейної політики, були однією з вимог учасників Всеукраїнського форуму сім'ї, який відбувся 1 березня в Києві.

"Надзвичайно важливе прийняття такого рішення саме зараз, в умовах економічної та демографічної кризи: з кожним роком зростає статистика розлучень, безробіття, трудової міграції населення, зменшується народжуваність і збільшується смертність. Тому підтримка державою українських сімей і сприяння мейнстриму багатодітності поки що необхідна. Захист інституту сім'ї повинен бути одним із найвищих пріоритетів держави!" - заявив Павло Унгурян.

Нагадаємо, грошову виплату отримуватимуть сім'ї, в яких народжується третя, четверта і наступні діти. Почати виплату такої соціальної допомоги пропонують з 1 квітня 2019 року.

За розрахунками Міністерства соціальної політики України, з 1 квітня державну допомогу отримають 158,8 тис. багатодітних сімей дітей, де виховуються троє і більше дітей до шестирічного віку. Для виплати цієї допомоги знадобиться по 200 млн гривень щомісяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram