ГоловнаПолітика

Тимошенко поскаржилася послу ЄС на фальсифікацію виборів

Посол зазначив, що вибори повинні бути чесними і вільними.

Тимошенко поскаржилася послу ЄС на фальсифікацію виборів
Фото: ba.org.ua

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко провела зустріч з головою Представництва Європейського Союзу в Україні, Послом Х'югом Мінгареллі, якому розповіла про ситуацію в Україні та перебіг президентської кампанії.

«Я хотіла б, аби ви знали про проблеми, з якими ми стикаємося під час цієї виборчої кампанії, - масштабні порушення і фальсифікації. В Україні відбулися дві революції для того, щоб у країні панували свобода, демократія і європейські цінності. Ми дуже сподівалися, що нечесним виборам буде покладено край, але те, що зараз відбувається, не сумісне з демократією», - зазначила лідер «Батьківщини».

За її словами, зараз використовуються наступні методи масштабної фальсифікації, яка ініційована президентом і втілюється в життя у всіх регіонах України: "зловживання адміністративним ресурсом, проведення за державний рахунок спеціальних виплат перед виборами (одноразова доплата пенсіонерам, монетизація субсидій, спеціальні виплати і т. д.), прямий «чорний» підкуп виборців за готівкові кошти, реєстрація так званих технічних кандидатів у президенти України, включаючи кандидатів-клонів, замовні соціологічні дослідження, введення цензури, тиск на членів партії ВО «Батьківщина», упереджене ставлення ЦВК, що складається з пропрезидентської більшості і діє незаконно, легалізація підкупу виборців (роздачі грошей) і непропорційний розподіл керівних посад в ОВК, використання правоохоронних органів тощо".

«Ці брудні методи повністю спотворюють волевиявлення народу України. І це неприпустимо», - резюмувала Юлія Тимошенко.

Зі свого боку Посол Х'юг Мінгареллі підкреслив, що вибори в нашій країні повинні бути чесними і вільними і відбуватися відповідно до стандартів ОБСЄ.

У зустрічі також брали участь заступник голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря і голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram