ГоловнаПолітика

НАБУ відсторонило двох детективів з розслідування Bihus.info

Бюро заперечує пособництво корупційним схемам.

НАБУ відсторонило двох детективів з розслідування Bihus.info
Артем Ситник
Фото: nikorupciji.org

Національне антикорупційне бюро відсторонило двох детективів, імена яких були вказані в розслідуванні Bihus.info про корупцію в оборонпромі.

Про це повідомила прес-служба Бюро.

"Для максимальної ефективності службового розслідування і мінімізації можливого впливу і ризиків я прийняв рішення відсторонити детективів, задіяних у підготовці листів, опублікованих журналістами Bihus.info. Упевнений, у ситуації, що склалася, потрібно виважено підійти до аналізу фактів. Після завершення результати службового розслідування ми передамо в ДБР і повідомимо про них громадськість", - заявив директор НАБУ Артем Ситник.

У розслідуванні журналістів йшлося, що фігуранти оборонного скандалу Андрій Рогоза і його "старший" партнер Віталій Жуков роками домовлялися з правоохоронними органами, щоб ті закривали очі на правопорушення їх компанії "Оптимумспецдеталь". Серед цих відомств нібито було і НАБУ.

За даними журналістів, у "Оптимумспецдеталі" в НАБУ була своя людина - інформатор Євген Шевченко, який брав участь у низці операцій Бюро під прикриттям. Як виявилося, він інвестував близько 1 млн доларів у цей бізнес і фактично був зацікавленою особою.

У розслідуванні згадувалися заступник керівника Третього відділу І підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олег Борисенко і детектив цього відділу Дмитро Литвиненко.

Також у розслідуванні згадувався перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, але Ситник вирішив його не усувати.

НАБУ наполягає, що звинувачення в пособництві корупційним схемам на адресу Бюро є безпідставними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram