ГоловнаПолітика

Європарламент рекомендував призначити спецпредставника щодо України

Світова дипломатія налаштована на рішучий опір російській агресії.

Європарламент рекомендував призначити спецпредставника щодо України
Фото: belta.by

Європейський парламент прийняв резолюцію, що містить рекомендацію призначити спеціального представника Євросоюзу щодо України, який буде займатися питаннями Криму і Донбасу.

Про це повідомив народний депутат України, голова парламентської делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Європарламент радує другий день поспіль: прийнята резолюція з рекомендацією призначити спецпредставника Євросоюзу щодо України, який буде фокусуватися на питаннях Криму і Донбасу. 5 років наполегливої дипломатії Президента України, МЗС і народних депутатів, які займалися питаннями закордонних справ і євроінтеграції, зараз приносять цілком конкретні результати", - написав депутат в Facebook.

Ар'єв зазначив, що останнім часом світова дипломатія налаштована на рішучий опір російській агресії.

"На тлі останніх законопроектів щодо протидії РФ, проголосованих у конгресі США, останні події свідчать про величезний зсув світової дипломатії в сфері значно ефективнішої протидії російській агресії. Україна залишається на вістрі цієї боротьби, тому перемога цивілізованого світу над мороком істотно залежить від того, чи залишиться високою якість української зовнішньої політики", - наголосив він.

Напередодні депутати Європейського парламенту підтримали резолюцію, що оцінює відносини між ЄС і Російською Федерацією. Згідно з документом, Росія більше не може вважатися стратегічним партнером ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram