ГоловнаПолітика

ДБР перевіряє інформацію про підготовку замаху на Білецького

Білецький звинуватив СБУ в намірі ліквідувати лідерів "азовського руху".

ДБР перевіряє інформацію про підготовку замаху на Білецького
Андрей Билецкий

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за інформацією про можливу підготовку фізичного знищення лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького, а також громадської організації "Національні дружини".

Прес-служба відомства повідомляє, що з відповідною заявою в бюро звернувся заступник голови СБУ, якого лідер "Нацкорпуса" під час прес-конференції 11 березня звинуватив у підготовці цього злочину.

У ДБР уточнили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за фактом підготовки до злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства).

Нагадаємо, 11 березня Білецький звинуватив СБУ в намірі ліквідувати лідерів "азовського руху". Замовниками він назвав Президента Порошенка, виконавцями - співробітника СБУ Віктора Кононенка, а також представників криміналітету.

Заява зроблена після подій в Черкасах, де представники "Нацкорпусу" намагалися затримати кортеж глави держави. 9 березня представники партії двічі побилися з поліцейськими - спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час бійки постраждали троє поліцейських.

Увечері цього ж дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах при спробі заблокувати кортеж президента Петра Порошенка. Постраждали 22 поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram