ГоловнаПолітика

Російські лікарі визнали, що одному з військовополонених моряків потрібна операція

Проведення операції, однак, не призначено.

Російські лікарі визнали, що одному з військовополонених моряків потрібна операція
Людмила Денісова прибула до Москви для участі в засіданні Лефортовського суду у справі військовополонених моряків, 14 січня 2019
Фото: facebook/ Людмила Денісова

Російські лікарі рекомендували пораненому українському моряку Василю Сороці зробити операцію. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Омбудсмен повідомила, що отримала відповідь на звернення до голови ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлу Федотову.

"Федотов повідомив, що за результатами обстеження 22 лютого в міській клінічній лікарні Василю Сороці рекомендовано проведення оперативного лікування", - написала Денісова. Проте проведення операції затягується. Омбудсмен додала, що Сорока "перебуває в критичному стані".

Двоє інших поранених моряків - Андрій Ейдер і Андрій Артеменко - пройшли медичне обстеження в лікарні, а їх стан оцінюється нібито як задовільний.

"У листі сказано, що трьом пораненим морякам надається необхідна кваліфікована медична допомога в стінах "Лефортово". Але там немає жодних умов для лікування. Також мене намагаються переконати, що морякам не потрібна термінова госпіталізація, стосовно якої були неодноразові звернення", - заявила Денісова.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що відвідати українських моряків зможе український консул - Росія вперше з листопада надала українським дипломатам дозвіл на зустріч з військовополоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram