ГоловнаПолітика

Інтерпол оголосив у розшук Каськіва-молодшого з "червоною картою"

У разі затримання в будь-якій країні світу Олександра Каськіва повинні заарештувати і екстрадувати в Україну.

Інтерпол оголосив у розшук Каськіва-молодшого з "червоною картою"

Інтерпол оголосив у розшук рідного брата екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва — Олександра. Про це повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише "The Бабель".

Олександру Каськіву присвоїли "червону картку" - злочин, за який розшукується підозрюваний, є злочином в більшості країн світу, покарання - щонайменше 2 роки позбавлення волі". У разі затримання Каськіву-молодшому загрожує арешт і екстрадиція в Україну.

У вересні 2018 року Каськіва оголосило в розшук Національне антикорупційне бюро за підозрою в розкраданні коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами ДП "Державна інвестиційна компанія" на суму 259 млн грн.

Каськіва-молодшого підозрюють у співучасті в привласненні і розтраті майна. Солом'янський районний суд Києва заарештував його заочно.

Під час слідства встановлено, що у 2012 році з державного бюджету України виділено понад 500 млн гривень для реалізації низки національних проектів. Зокрема, мова йде про проекти "Якісна вода", що передбачає встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, і "Олімпійська надія-2022", для якого мали звести інфраструктурні до зимових олімпійських ігор в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram