ГоловнаПолітика

Справу екс-податківців Януковича-Клименка передано в суд, - Аваков

Слідство тривало понад 9 місяців, матеріали справи становлять 1209 томів.

Фото: mvs.gov.ua

Слідство у справі колишніх податківців Міністерства доходів і зборів, обвинувачених у причетності до розкрадання 100 млрд гривень, тривало 9 місяців. Матеріали справи, 1209 томів, передадуть у суд. Про це сьогодні, 13 березня, розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Професійна, компетентна робота прокурорів і оперативників Національної поліції - це приклад того, як треба розслідувати такі важкі справи. У стислі терміни і з таким результатом", - цитує Авакова прес-служба МВС.

У справі злочинної організації на чолі з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком є 52 підозрюваних, їх звинувачують у розкраданні державного бюджету.

Фото: mvs.gov.ua

"Ця справа тривала лише 9 місяців і 18 днів, але масштаби її грандіозні - не тільки за сумою, ймовірно, викрадених коштів - мільярди гривень, а й доказової бази. Ми сьогодні маємо наочний доказ того, чим займалися 500 працівників департаменту захисту економіки Нацполіції і військові прокурори, ми маємо 1209 томів доказів діяльності злочинної організації, яка систематично розкрадала України за часів Януковича. За плечима в команди військової прокуратури - 4 тис. судових засідань, розгляд клопотань, скарг до суду першої інстанції. Судом винесено близько 2 тис. рішень. Наша спільна команда - МВС і ГПУ - змогла заарештувати майна злочинців на 700 млн гривень, у тому числі 10 будинків, 20 квартир і 20 земельних ділянок, 19 нежитлових приміщень 1000 вагонів. Це арештоване майно сьогодні вже приносить дохід державі", - розповів генпрокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, масштабна спецоперація затримання учасників податкових схем Януковича-Клименка проходила в травні 2017 року. До її проведення були залучені понад 2000 правоохоронців. У рамках кримінальних проваджень проводили понад 450 одночасних обшуків на території 15 областей. У липні 2017 відбувся другий активний етап спецоперації - опис і блокування майна, придбаного на гроші, викраденні з держбюджету колишніми податківцями.

Після цього Клименкові повідомили про підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст.364 КК України (створення та участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram