ГоловнаПолітика

Росія запланувала на 18 березня запуск двох електростанцій у Криму

Повідомляють, що анексований півострів відвідає Путін.

Росія запланувала на 18 березня запуск двох електростанцій у Криму
Фото: минВОТ

Російський Технопромекспорт планує офіційно запустити нові електростанції в Криму 18 березня під час можливого візиту президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє російське агентство "Рейтер" із посиланням на дані п'яти різних джерел.

На відкритті Севастопольської станції планує бути присутнім Путін, який готує візит до Криму в річницю анексії півострова, повідомили джерела. "Губернатор на закритій нараді сказав, що Путін приїде 18 березня в Севастополь відкривати Балаклавську ТЕС", - розповіло джерело в парламенті Севастополя.

Обидві станції будуть відкриті під час візиту Путіна, президент планує бути присутнім на відкритті однієї з них, сказало інше джерело.

Планується запуск другої черги станцій, які вийдуть на повну потужність, поінформувало джерело, знайоме з планами запуску.

Технопромекспорт відмовився від коментарів, Міненерго і Кремль поки що не відповіли на прохання про коментар.

Нагадаємо, Україна відключила електропостачання Криму в 2014 році. Росія на анексованому півострові почала будівництво двох електростанцій загальною потужністю 940 мегават за $1,1 мільярда. Перші енергоблоки запущені в жовтні 2018 року. Тоді ж розгорнувся скандал з поставками газових турбін для ТЕС: німецький концерн Siemens повідомив, що РФ встановила на цих електростанціях чотири турбіни виробництва німецького концерну в обхід європейських санкцій. Це призвело до скандалу і судових розглядів і нових санкцій проти РФ з боку ЄС і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram