ГоловнаПолітика

Порошенку нагадали про обіцянку створити координаційну раду з питань заручників

На Банковій пройшов пікет родичів політв'язнів.

Фото: Lb.ua

Родичі політв'язнів і військовополонених вийшли на пікет, під час якого закликали президента Петра Порошенка створити координаційну раду з питань звільнення заручників.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Акцію "Президенте, підпиши" провели на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента в середу, 13 березня.

Фото: Lb.ua

Організатори пікету заявили, що ідею створення координаційної ради запропонував політв'язень Володимир Балух, президент її підтримав.

Він публічно повідомив про створення такої ради і доручив підготувати відповідний указ, але жодних результатів це не дало.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

8 червня 2018 року родичі українських політв'язнів Кремля і заручників, яких утримують на окупованому Донбасі, зустрілися з Президентом Петром Порошенком. На зустрічі в Адміністрації Президента були голова Служби безпеки Василь Грицак, міністр закордонних справ України Павло Клімкін і представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську перша заступниця Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Також в АП були представники кримськотатарського народу - голова Меджлісу Рефат Чубаров і його заступник Ахтем Чийгоз, якого в жовтні 2017 року звільнили після незаконного утримання в Криму.

Під час зустрічі Чийгоз зачитав звернення в'язня Володимира Балуха, який закликав до активних дій держави консолідації зусиль патріотично налаштованих громадян і висловив думку, що створення консультативно-координаційної ради при Президентові України значно підвищить ефективність дій держави у звільненні політв'язнів, захисті прав і свобод громадян України у тимчасово окупованому Криму і якісно покращить інформаційну складову в боротьбі з російською пропагандою.

Глава держави підтримав створення такої ради і доручив опрацювати це питання і підготувати відповідний Указ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram