ГоловнаПолітика

Збройні сили України отримали IT-обладнання від уряду США

Презентація відбулася в Генштабі ЗСУ.

У Генеральному штабі Збройних Сил України відбулася презентація обладнання в рамках програми уряду США з впровадження рішень на основі інформаційних технологій для ЗСУ.

Про це інформує прес-служба Генштабу ЗСУ.

У церемонії взяли участь посол США в Україні Марі Йованович, начальник Генерального штабу Віктор Муженко, керівництво Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, а також представники збройних сил США.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

"Обладнання, яке сьогодні встановлено, має стати серцевиною і стрижнем системи управління, яка впроваджується в Збройних Силах України", - зазначив Муженко.

Передбачається обладнання Центру оперативного реагування на інциденти кібербезпеки, Центру оперативного управління і контролю Об'єднаного оперативного штабу та Головного командного центру ЗСУ. Також в програму входить створення ядер логістичної та медичної інформаційних систем, інформатизація Сил спеціальних операцій ЗСУ, модернізація ІТ-інфраструктури для забезпечення функціонування вищезгаданих систем і навчання персоналу.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

"Ця допомога сприятиме Збройним Силам України у набутті сумісності з НАТО, а також дасть можливість українським підрозділам краще підготуватися до наявних викликів на сході України", - зазначила посол Йованович.

Раніше Головнокомандувач Збройних сил США в Європі генерал армії США Кертіс Скапаротті заявив, що США мають намір надати Україні нові типи зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram