ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вимагає публічного звіту в парламенті силовиків, згаданих у розслідуванні корупції

ТСК має терміново викликати керівництво НАБУ, ГПУ, СБУ, ДФС і військової прокуратури для звіту.

"Народний фронт" вимагає публічного звіту в парламенті силовиків, згаданих у розслідуванні корупції
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" закликає Тимчасову слідчу комісію з розслідування корупції в оборонній сфері терміново викликати до парламенту керівництво НАБУ, ГПУ, Військової прокуратури, СБУ та Державної фіскальної служби для надання інформації щодо оборудок, пов'язаних з "Укроборонпромом".

Про це з трибуни парламенту заявив  керівник фракції Максим Бурбак.  

"Корупція в обороні воюючої країни - це подвійне зло. Якщо зловживання в "Укроборонпромі" доведуть - винні мають бути справедливо і жорстко покарані", - заявив він.

 "Нагадаю, що з ініціативи" Народного фронту "парламент минулого пленарного тижня вже прийняв постанову про невідкладне розслідування зловживань в "Укроборонпромі". Ми розширили повноваження вже діючої ТСК з розслідування корупції в оборонній сфері. У цій постанові йдеться, що ТСК повинна провести публічне засідання за участю силовиків і слідчих органів. Крім НАБУ, ми хочемо почути в парламенті інформацію від керівництва Генпрокуратури, Військової прокуратури, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби і ДБР", - підкреслив керівник фракції.

"Ми хочемо знати, чи підтверджуються факти зливу розслідування проти корупціонерів в "Укроборонпромі". Чи причетні органи з боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади до цих угод", - підкреслив Максим Бурбак.

Він зазначив, що причетність нових антикорупційних органів до корупції вбиває залишки віри українців у справедливість.

"Чи розуміють це в органах боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, які давно перетворили на інструмент політичних маніпуляцій і темних оборудок? Чи розуміють вони можливі наслідки своїх дій? Ці органи створювали парламент і уряд для боротьби з корупцією, а не покривання корупції", - зазначив керівник фракції.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram