ГоловнаПолітика

ДБР порушило справу за матеріалами розслідування Bihus.info

Розслідування порушено за статтею "Одержання хабара" і загрожує конфіскацією всього майна.

ДБР порушило справу за матеріалами розслідування Bihus.info
Фигуранты расследования Андрей Рогоза, Виталий Жуков и Игорь Гладковский

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань України (ДБР) почали досудове розслідування кримінального провадження за матеріалами журналістського репортажу під назвою "За скільки зливали справи з оборонки. Роль НАБУ, СБУ і прокуратури (таємне листування, ч.4-5)".

Про це перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Зі змісту журналістського розслідування випливає, що група осіб за попередньою змовою вела розмови про можливу підготовку й передачу грошових коштів у вигляді неправомірної вигоди посадовим особам правоохоронних органів за вирішення питання щодо непроведення досудового розслідування та непритягнення їх до кримінальної відповідальності", - написала Варченко.

У разі доведення провини, посадовим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

"Досудове розслідування, спрямоване на повне, всебічне та об'єктивне дослідження всіх обставин скоєння злочину, поки що триває", - написала Варченко.

Нагадаємо, у фінальній частині журналістського розслідування зазначено, що фігуранти оборонного скандалу, пов'язаного з компанією "Оптимумспецдеталь" ("Оптима"), роками "домовлялися" з Державною фіскальною службою, Службою безпеки України, військовою прокуратурою і навіть Національним антикорупційним бюро.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram