ГоловнаПолітика

"Це дурість і незаконно": Аваков про спробу відправити його у відставку через суд

Суд відкрив провадження у справі про невідповідність міністра вимогам до членів уряду.

"Це дурість і незаконно": Аваков про спробу відправити його у відставку через суд
Фото: Макс Левин

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував спробу відправити його у відставку за прискореною процедурою через суд.

"Це дурість і незаконно", - заявив Арсен Аваков в програмі "Свобода слова" на ICTV.

"Дадуть мені привід стати публічним політиком, і я буду цим займатися", - додав він.

Йдеться про провадження у справі про позов до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за неподання в парламент подання про звільнення міністра внутрішніх справ.

Позивач просить суд визнати протиправними дії міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а саме порушення положень ст.7 Закону України "Про Кабінет Міністрів України", що стосуються вимог до членів уряду.

Також позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем'єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю глави МВС, не подання у ВРУ подання про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також просить суд зобов'язати керівника Кабміну Володимира Гройсмана внести в парламент відповідне подання.

В Окружному адміністративному суді міста Києва будуть розглядати цю справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, повідомляє прес-служба суду.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке рішення.

Позов подала Олена Халагера, співзасновниця адвокатського об'єднання "Айлекс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram