ГоловнаПолітика

Батько Гандзюк заявив про стеження і спроби залякування

Все почалося з моменту, коли Мангер вийшов під заставу, стверджує Віктор Гандзюк.

Батько Гандзюк заявив про стеження і спроби залякування
Виктор Гандзюк
Фото: 5канал

Батько вбитої радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк заявив, що за ним стежать невідомі і намагаються його залякати.

Про це він розповів в інтерв'ю УП.

"Я практично щодня їздив на цвинтар до Каті, і якось складалося, що це було в кінці дня - після 16-17 години, коли немає нікого. Зазвичай до темряви там бував. Кладовище за містом, в полі. Я помітив, що практично кожен день мене хтось супроводжує. Тобто, з'являється машина з темним склом, з якої ніхто не виходить. Коли я сідаю і їду, машина різко стартує і їде за мною, не обганяє, коли їду повільно, але і не відстає, коли прискорююся", - сказав Віктор Гандзюк.

Батько Гандзюк заявляє, що йому телефонують з невідомих номерів і мовчать в трубку. Одного разу ці люди спробували вийти з Віктором Михайловичем на контакт.

"Пропонували зустрітися. Говорили, нібито у них є якісь дані щодо замовників. Зустріч повинна бути один на один", - повідомив Віктор Гандзюк.

"Атака" на вбиту активістку і її батька велася і в соціальних мережах, де активізувалися боти. За словами Віктора Гандзюка, "все почалося з моменту, коли пану Мангеру вручили підозру в замовленні вбивства, а точніше навіть, коли він вийшов під заставу".

При цьому метою таких дій невідомих Віктор Гандзюк вважає саме спробу залякування.

"Я не думаю, що з метою простежити за мною. Тому що це робили б якось делікатніше. А це відбувається дуже нахабно і відкрито. Очевидно, щоб залякати", - пояснює батько вбитої активістки.

11 лютого Генпрокуратура повідомила главі Херсонської облради Владиславу Мангеру про підозру в замовленні вбивства виконувача обов'язків керівника справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк. 15 лютого Мангер вийшов під заставу в розмірі 2,5 млн гривень.

11 березня з Мангера зняли електронний браслет і повернули закордонний паспорт.

Раніше суд відмовився продовжити запобіжний захід Мангеру. 6 березня суд відсторонив його від посади голови Херсонської облради до 7 квітня.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram