ГоловнаПолітика

Кабмін вніс РНБО список персональних санкцій за сприяння виборам президента Росії в Криму

Список, до якого увійшли іноземні громадяни - "міжнародні спостерігачі" - засекречений.

Кабмін вніс РНБО список персональних санкцій за сприяння виборам президента Росії в Криму
Фото: news-front.info

Уряд вніс на розгляд РНБО пропозиції про персональні економічні та інші санкції до іноземних громадян, які в якості "міжнародних спостерігачів" в березні 2018 року взяли участь в "виборах президента РФ" у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Розпорядження було прийнято на засіданні Кабміну минулого тижня і опубліковано сьогодні.

Україна вважає проведення Російською Федерацією виборів на території окупованого нею Криму незаконним, а введення санкцій сприятиме захисту порушених інтересів України. Крім того, на думку міністрів, це створить передумови для згортання пропагандистської діяльності осіб, що потрапили до списку санкцій, і організацій, які вони представляють.

Санкції пропонується ввести строком на три роки. Сам список осіб, проти яких пропонується застосувати санкції, засекречений, він додається до розпорядження Кабміну з позначкою "для службового користування".

Уряд також в разі затвердження санкцій на засіданні РНБО запропонував МЗС звернутися до США і ЄС із закликом введення аналогічних заходів.

Нагадаємо, в 2018 році до списку санкцій ЄС потрапили так звані заступник голови виборчої комісії Криму Інна Гузєєва, секретар комісії Наталія Безрученко, голова виборчої комісії Севастополя Олександр Петухов, його заступник Мирослав Погорєлов і секретар комісії Анастасія Капранова. Їм заборонено в'їзд до країн ЄС, а їхні активи в європейських країнах заморожені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram