ГоловнаПолітика

МВС показало фіктивних спонсорів кандидата в президенти Юрія Тимошенка

За цим фактом триває слідство.

Міністерство внутрішніх справ на прес-конференції в понеділок оприлюднило свідчення людей, які нібито були фіктивними спонсорами кандидата в президенти Юрія Тимошенка.

Одна з жінок на показаному під час брифінгу відео говорить, що їй "просто сказали підписати документи". Інша людина сказала, що "не читаючи документів, підписала". Ще одна жінка сказала, що поставила підпис під документами, тому що до неї прийшла "людина, яку я багато знаю років, порядна". Вона не припускала, що її можуть підставити.

"Зазначене кримінальне провадження розпочато близько місяця тому. Відео нам надали журналісти, після того як були перші відповідні повідомлення. Провадження розпочато за статтею 157 [перешкоджання здійсненню виборчого права]. На відео - жителі Одеської області", - розповів журналістам заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Сам Юрій Шевченко заявив, що гроші на президентську заставу, яка становить 2,5 млн гривень, йому позичили "друзі-фермери".

14 лютого він написав у фейсбуці, що в село до них приїхали невідомі люди з Києва і, прикриваючись посвідченнями СБУ та залякуючи, змусили дати свідчення на камеру.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Юрія Шевченка намагалися підкупити. Йому нібито пропонували 5 млн гривень за зняття своєї кандидатури. Слідство припускає, що замовником підкупу міг бути народний депутат Валерій Дубіль з "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram