ГоловнаПолітика

Білецький звинуватив СБУ в намірі ліквідувати лідерів "азовського руху"

"Замовником виступає Порошенко, виконавцем виступає Віктор Юнусович Кононенко".

Білецький звинуватив СБУ в намірі ліквідувати лідерів "азовського руху"
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Національний корпус", депутат Верховної Ради Андрій Білецький звинуватив СБУ в намірі ліквідувати лідерів "азовського руху".

"Замовником виступає Порошенко, виконавцем виступає Віктор Юнусович Кононенко на прізвисько "Латиш", співробітник СБУ, який організовував напади за часів Януковича на черкаських майданівців. Він через якогось Іллю, на прізвисько "Кочівник", відповідає за зв'язки з криміналітетом. Через Іллю "Кочівника" буде зроблено замовлення на фізичне усунення керівників рухів", - сказав Білецький на прес-конференції в понеділок.

Виконавцями ліквідації нібито будуть представники криміналітету.

Білецький також вважає, що партії будуть мститися за події в Черкасах, де "Нацкорпус" намагався затримати кортеж Порошенка. Може йтися про розпуск полку Національної гвардії "Азов" і провокації на майбутніх акціях протесту НК.

"Будуть виставляти винятково строковиків і провокувати бійки. Щоб говорити, що націоналісти побили 18-річних хлопців. Ми не будемо з ними битися. Ми не хочемо конфлікту з Нацгвардією і поліцією", - сказав він.

Нагадаємо, 9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" і його бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу та спецзасоби.

Під час бійки постраждали двоє поліцейських.

Увечері цього ж дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах під час спроби заблокувати кортеж президента Петра Порошенка.

Під час цих сутичок постраждали два десятки поліцейських, включаючи начальника ГУ НП у Черкаській області полковника Валерія Лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram