ГоловнаПолітика

СБУ пояснила чому заборонила в'їзд журналісту з Австрії

Крістіану Вершютцу заборонили в'їзд в Україну на 1 рік.

СБУ пояснила чому заборонила в'їзд журналісту з Австрії
Кристиан Вершютц
Фото: facebook.com/chervakova

У Службі безпеки України пояснили причину заборони на в'їзд в Україну австрійському журналісту Крістіану Вершютцу. Інформацію про заборону в СБУ підтвердили 9 березня на сторінці в Facebook.

"Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста", - заявили в СБУ.

При цьому у відомстві нагадали, що сам Вершютц "відзначав в своєму інтерв'ю про існуючі загрози його життю в Україні".

"Щоб уникнути можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в нашій країні СБУ, відповідно до законодавства, прийняла рішення про заборону йому на в'їзд", - йдеться в повідомленні.

Крістіан Вершютц є керівником українського бюро австрійського телеканалу ORF. Раніше повідомлялося, що протягом останніх чотирьох років він відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і окупований Крим через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації.

Також, за інформацією нардепа Ольги Червакової, Вершютц висвітлював події в Україні, використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражував фейки "Раша тудей", які дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують "ополченцями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram