ГоловнаПолітика

НАБУ завершило слідство щодо розтрати в ДП "Авіакон"

Підприємство переплатило близько 13 млн гривень.

Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування в заподіянні понад 13 млн гривень збитків державному підприємству "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", який входить у склад концерну "Укроборонпрому". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

7 березня 2019 року трьом підозрюваним повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення.

Йдеться про колишнього директора ДП "Авіакон" і його екс-заступника, а також комерційного директора приватної компанії офшорної юрисдикції. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.2. ст.364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем").

Як встановили детективи, в березні 2014 року службові особи "ДП "Авіакон" уклали з приватною компанією Westan Group Associates Ltd, зареєстрованою на Карибських островах, договір на постачання 12 паливних баків для вертольотів на загальну суму 288 тис. дол. США. Згодом, з відома керівництва ДП "Авіакон", Westan Group Associates Ltd уклала договір з грузинською компанією-виробником на виготовлення 12 паливних баків, але за ціною вдвічі меншою - 144 тис. дол. США.

За схожою схемою в травні того самого року ДП "Авіакон" і Westan Group Associates Ltd уклали ще один контракт, за яким держпідприємству поставлено 85 паливних баків тієї ж грузинської компанії-виробника за завищеною вдвічі ціною: 2,04 млн дол. США (проти 1,02 млн дол. США, за яку ці самі баки закуповувала Westan Group Associates Ltd у грузинського виробника).

У результаті таких дій ДП "Авіакон", за версією слідства, необґрунтовано переплатило 13,03 млн грн компанії в офшорній юрисдикції.

Нагадаємо, за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) 6 березня доручено провести аудит "Укроборонпрому" і підприємств-учасників концерну з залученням іноземних експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram