ГоловнаПолітика

Тимошенко підписала зобов'язання перед українцями

Політик зобов'язується виконати все, що пообіцяла.

Тимошенко підписала зобов'язання перед українцями
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко підписала зобов'язання кандидата в президенти перед кожним громадянином України, де чітко визначено перелік конкретних кроків, які вона втілить у життя в разі перемоги на виборах, повідомляється на сайті партії.

"Це письмове зобов'язання мною і моєю командою перед громадянами України буде виконано!" - зазначила вона під час прес-конференції в Києві.

Голова партії переконана, що недовіра людей до політиків є великою проблемою України. Тому пропонується нова модель передвиборної кампанії - підписання письмових зобов'язань кандидатів перед країною та українцями.

"Таким чином узяті перед виборами зобов'язання зможе побачити і перевірити кожен громадянин", - повідомила вона.

Юлія Тимошенко назвала головні пункти своїх зобов'язань, шляхи втілення яких прописані в Новому курсі України - всеосяжному документі, який стосується всіх сфер життя людей. Зокрема, зазначила політик, першочерговим для нової влади буде встановлення миру на всій території України: "В цьому сумнівів немає. Донбас і Крим будуть повернуті".

Ще одним фундаментальним зобов'язанням лідер "Батьківщини" назвала зниження цін на газ удвічі, і як наслідок - на тепло і гарячу воду. Вона нагадала, що вже зробила перший крок до цього, довівши в суді незаконність і необґрунтованість підвищення тарифів.

Також відразу після виборів Юлія Тимошенко як новий президент винесе на референдум Нову Конституцію.

"Ми покінчимо з кланово-олігархічним режимом, покінчимо з корупцією на системному рівні, позбавивши всіх - президента, депутатів, суддів - будь-якого імунітету. Громадяни повинні бути рівні перед законом. А всі, хто займався корупцією, реально відповідатимуть згідно із законом", - запевнила лідер партії.

Молодь отримає можливість здобувати вищу освіту безкоштовною, запрацює медичне страхування, буде введено "персоніфіковану систему пенсійного забезпечення, що дозволить кожному мати свій приватний рахунок у банку, а пенсія буде не нижчою за 4000 грн".

"Зобов'язання перед молоддю також передбачає створення умов для життя і роботи на рідній землі", - сказала лідер "Батьківщини". - Так, перш за все буде змінено грошово-кредитну політику, кредити для тих, хто хоче розвивати свій бізнес, стануть доступними - довгостроковими, під 3% річних і без застави".

"Ми також зобов'язуємося запровадити одноразову допомогу при народженні першої дитини - 50 тис. грн, другої - 100 тис. грн, а третьої і більше - 150 тис. грн", - продовжила Юлія Тимошенко.

Крім того, для України Юлія Тимошенко та її команда збираються за 5 років підняти рівень життя, доходи людей до рівня Польщі.

Серед важливих кроків голова партії назвала і підтримку аграріїв - продовження мораторію на продаж землі та введення для них єдиного податку на гектар.

Не оминула увагою кандидат у президенти і армію - законом буде затверджено новий контракт, в якому передбачена зарплата військових у 1,5 разу вища за середню по країні і соціальний пакет, який зробить службу в армії привабливою і бажаною для тих, хто хоче захищати країну.

"І кожна сім'я військового буде підтримана державою", - підкреслила політик.

Перші екземпляри підписаного Юлією Тимошенко Зобов'язання дісталися журналістам. Лідер партії пообіцяла, що згодом аналогічні документи з її підписом отримає кожен українець.

"Ми за 5 років побудуємо реально сильну європейську країну і люди будуть багатими", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram