ГоловнаПолітика

Шість партій підкуповують виборців "добрими справами", - КВУ

14 кандидатів у президенти взагалі не проводять передвиборної кампанії.

Шість партій підкуповують виборців "добрими справами", - КВУ
Комитет избирателей Украины

Громадська організація "Комітет виборців України" зазначає, що на сьогодні шість політичних партій надають виборцям різні подарунки та послуги.

Про це розповів гендиректор КВУ Олексій Кошель на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"За даними спостереження КВУ, ми відзначаємо, що на сьогодні шість політичних партій підкуповують виборців "добрими справами"", - сказав Кошель.

За його словами, тільки за лютий було зафіксовано понад 70 фактів використання партіями, депутатами від цих партій різних рівнів таких способів, як надання виборцям подарунків, послуг, проведення ремонтних робіт з благоустрою. Серед таких партій: "УКРОП", Радикальна партія Олега ЛяшкаВО "Батьківщина""Блок Петра Порошенка "Солідарність""Опозиційний блок""За життя".

"Серед кандидатів у президенти найбільш помітну агітаційну кампанію проводять діючий президент Петро Порошенко і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Також майже у всіх областях помітна агітаційна кампанія лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія ГриценкаОлега Ляшка, шоумена Володимира Зеленськогоі мера Львова, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового", - зазначив гендиректор КВУ.

Разом з тим, згідно з моніторингом КВУ, 14 кандидатів у президенти взагалі не проводять передвиборної кампанії.

Нагадаємо, в Києві поліція почала штрафувати за політрекламу на балконах.

6 лютого комітет Ради підтримав законопроект МВС про посилення відповідальності за порушення на виборах. Раніше в МВС створили спеціальну групу радників, яка буде займатися реагуванням на порушення. МВС має намір фіксувати порушення, оголошувати його та передавати в Центрвиборчком, де можуть виносити санкції - попереджати, знімати кандидата і т.д.

Поліція також заявила, що буде розцінювати оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах як підкуп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram