ГоловнаПолітика

У мерії Харкова знайшли агента ФСБ

Чиновник займає посаду заступника директора одного з департаментів.

У мерії Харкова знайшли агента ФСБ

Українська контррозвідка 5 березня затримала заступника директора одного з департаментів Харківської міської ради. Йому повідомили про підозру в державній зраді на користь Росії (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу).

Чиновника заарештовано на 60 діб, розповів на брифінгу представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

За даними слідства, підозрюваного завербував у 2017 році полковник ФСБ Олександр Ушаков (1975 р.н.), який числиться помічником міністра освіти Нижегородської області. У сферу обов'язків Ушакова входять питання міжнародної співпраці в науковій і освітній сферах, і саме так він вийшов на українського чиновника.

За даними джерела "Депо", затриманий - Семен Хмельницький, заступник директора департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради. В СБУ цю інформацію не підтвердили, пославшись на таємницю слідства.

Агент передавав інформацію про молодіжні рухи в Україні й іншу суспільно-політичну інформацію

Знайомство українського чиновника з Ушаковим відбулося в 2016 році в російському Нальчику, куди він приїхав як турист. Наступні поїздки в Росію українець теж пояснював своїм знайомим туризмом або участю в громадських заходах.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року стало відомо, що голова Холодногірського (Ленінського) району Харкова Максим Мусєєв працював на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram