ГоловнаПолітика

Порошенко і заступник держсекретаря США Хейл обговорили посилення тиску на Росію

Окремо обговорювали подальші кроки з протидії агресивним діям РФ у Чорному й Азовському морях.

Порошенко і заступник держсекретаря США Хейл обговорили посилення тиску на Росію
Петр Порошенко и Девид Хейл
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко провів зустріч із заступником державного секретаря США з політичних питань Девідом Хейлом.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко відзначив суттєве посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні чотири роки, в тому числі значне поглиблення співпраці у сфері безпеки і оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічної співпраці. Він також наголосив на важливій ролі допомоги з боку США для успішної імплементації реформ і зміцнення обороноздатності України, яка продовжує рухатися курсом європейської та євроатлантичної інтеграції.

Окремо обговорювали подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Росії в Чорному і Азовському морях, а також заходи у відповідь на російський збройний напад на український кораблі.

"Сторони відзначили необхідність подальшого посилення тиску на Росію, в тому числі шляхом санкцій у відповідь на агресивну політику Кремля, яка цілеспрямовано підриває міжнародну стабільність і безпеку", - наголошується в повідомленні.

Окрім цього, Порошенко і Хейл обговорили питання проведення виборів в Україні та наголосили на необхідності недопущення зовнішнього втручання у виборчий процес.

Хейл передав вітання від держсекретаря США Майка Помпео, відзначив "значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії". Він також запевнив Порошенка в незмінній підтримці України з боку США.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Хейл 5-7 березня перебуває в Києві з візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram