ГоловнаПолітика

Центрвиборчком не зміг закупити коробки для доставки бюлетенів після підрахунку голосів на виборах

Під загрозою також закупівля транспортних послуг та канцелярії окружними комісіями.

Центрвиборчком не зміг закупити коробки для доставки бюлетенів після підрахунку голосів на виборах
ЦИК не смог закупить коробки для доставки бюллетеней
Фото: 112

Центральна виборча комісія не змогла закупити архівні бокси (картонні коробки) для доставки бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних до окружних виборчих комісій після підрахунку голосів на виборах.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу комісії.

Відзначають, що 24 січня 2019 року тендерний комітет ЦВК оголосив про проведення процедури відкритих торгів щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки зазначених коробок через систему ProZorro. До 24 лютого в тендерний комітет надійшли лише дві пропозиції з неповним комплектом документів.

"Тому 5 березня 2019 року тендерний комітет ЦВК був змушений відхилити ці пропозиції як такі, що не відповідають умовам тендерної документації. Таким чином, відповідно до Закону України "Про державні закупівлі", торги із закупівлі зазначених боксів було скасовано", - наголошується в повідомленні.

У комісії пояснили, що за час, який залишився до дня голосування, повторні торги з виготовлення архівних боксів провести вже неможливо.

"Отже, питання - яким чином і в чому будуть доставляти виборчі бюлетені й іншу документацію до ОВК - залишилося відкритим", - зауважили в Центрвиборчкомі.

Комісія попереджає, що у зв'язку з цим голови і члени дільничних комісій будуть змушені доставляти виборчу документацію з допомогою "підручних засобів, часто не призначених для цього".

ЦВК зазначає, що вибори президента 31 березня 2019 року стали першими, коли доводиться застосовувати закон "Про державні закупівлі", а встановлені тимчасові рамки не враховують швидкоплинності виборчого процесу. Зокрема, під загрозою опинилася також закупівля транспортних послуг і канцелярського приладдя окружними комісіями.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія заявила, що замовляє відразу 60 млн бюлетенів із розрахунку на перший і другий тур відповідно до вимог закону про держзакупівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram