ГоловнаПолітика

В ООН спростували випадки переслідувань кримчан українською владою

У Моніторинговій місії спростували заяву російського омбудсмена.

В ООН спростували випадки переслідувань кримчан українською владою
Фото: EPA/UPG

У доповідях Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні не зафіксовані випадки переслідування жителів анексованого Криму з боку України, про яких раніше повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

Про це заявила фахівець з комунікацій місії ООН з прав людини в Україні Ірина Яковлєва, передає Крим. Реалії.

"Ми готуємо публічні доповіді про ситуацію з правами людини як у Криму, так і в Україні загалом. Туди потрапляє інформація, яку ми могли перевірити відповідно до методології управління Верховного комісара ООН з прав людини і відповідно до міжнародних стандартів. Зараз ті випадки, про які, ймовірно, говорила пані Москалькова, в наших доповідях не відображені", - розповіла Яковлєва.

Вона підтвердила, що комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет провела зустріч з Тетяною Москальковою в рамках засідання Ради ООН з прав людини.

"Минулого тижня в Женеві проходило засідання Ради ООН з прав людини. Одночасно з цим засіданням Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет проводить зустрічі з представниками державних органів різних країн. У тому числі з ініціативи пані Москалькової відбулася така зустріч", - пояснила вона.

Нагадаємо, Моніторингова місія ООН констатувала порушення прав людини в Криму з боку окупаційної російської влади. Зокрема, в Криму дуже страждає право на віросповідання, особливо це стосується кримських татар. Також на півострові обмежується свобода слова шляхом неправомірного використання Росією антитерористичного законодавства. Існує безліч обмежень щодо мирних зібрань, зокрема кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram